Naar inhoud

Schrijf in voor de kerstmarkt

Foto

Het gemeentebestuur biedt verenigingen, handelaars en foodtrucks de kans om een standje uit te baten op onze gezellige, vernieuwde kerstmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 december op de parking van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Voor wie?

Verenigingen, handelaars en foodtrucks.

Voorwaarden?

Coronamaatregelen

Als vereniging, handelaar of foodtruckeigenaar moet je voldoen aan alle coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Hiervoor doe je beroep op het horecaprotocol en het protocol voor eetgelegenheden dat op het moment van de kerstmarkt van kracht is.

Drank serveren in herbruikbare bekers

Sinds 1 januari 2020 is het op alle evenementen verboden om dranken te serveren in wegwerpbekers of eenmalige drankverpakking, zoals blikjes, drankkartons, petflessen of niet-herbruikbare glazen flessen. Dit betekent dat op een evenement degene die de drank consumeert, deze drank niet mag aangeboden krijgen in één van deze recipiënten.

Het is enkel toegelaten om dranken in te schenken in herbruikbare bekers. Het gemeentebestuur voorziet verschillende herbruikbare bekers.

Kostprijs?

Om deel te nemen aan de Kerstmarkt, betaal je een vergoeding die aangepast is aan het soort deelnemer: 

  • Verenigingen betalen een vaste retributie van 100 euro per houten chalet voor één dag, 150 euro voor twee dagen.
  • Handelaars betalen een vaste retributie van 200 euro per houten chalet voor één dag, 250 euro voor twee dagen.
  • Foodtrucks, foodcaravans en creatieve foodstands betalen een vaste retributie van 250 euro voor twee dagen (enkel twee dagen mogelijk).

Afhandeling?

Bij het selecteren van de deelnemers, houdt de dienst toerisme rekening met de variatie van het aanbod en de attractiviteit van de stand. Je kan je inschrijven om een standje één of twee dagen uit te baten. De dienst toerisme geeft bij de selectie voorrang aan kandidaten die twee dagen blijven.

Meer info

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be