Naar inhoud

Cadeaubons aanvaarden

Foto

Wanneer moet ik de cadeaubon ontwaarden?

Als handelaar moet je de cadeaubon onmiddellijk bij ontvangst in zijn zaak ontwaarden.  Alleen door onmiddellijk te ontwaarden ben je zeker dat je een geldige en niet vervallen bon hebt gekregen. Als je toch beslist om een cadeaubon te aanvaarden zonder deze onmiddellijk te ontwaarden, doe je dit op eigen risico.  Het gemeentebestuur betaalt de tegenwaarde niet uit als de bon vervallen of ongeldig is.

Hoe moet ik de cadeaubon ontwaarden?

Je kan de digitale cadeaubon op verschillende manieren ontwaarden:

  • Via smartphone uitgerust met QR-applicatie
  • Via sms
  • Online via de persoonlijke webpagina van de handelaar
  • Via betaalterminal met magneetstrip
  • Via NFC-lezer of telefoon of geïntegreerde kassamodule

Als het ontwaarden om welke reden dan ook niet zou lukken, kan je de cadeaubon niet aanvaarden.

Bij registratie als deelnemende handelaar moet je kiezen tussen de voorgaande ontwaardingsmethoden.  Als je van ontwaardingsmethode wil veranderen, meld je dit eerst aan de dienst lokale economie.

De technische uitleg van deze verschillende ontwaardingssystemen is beschikbaar op de website van de gemeente (www.ondernemeninmol.be/cadeaubon ) of kan worden opgevraagd bij de dienst lokale economie.

Moet ik geld teruggeven op de cadeaubon?

Ja. Als het bedrag van de aankoop lager is dan het bedrag van de cadeaubon, moet je wisselgeld teruggeven of een waardebon van jouw handelszaak voor het resterende bedrag. 

Handelaars die weigeren om geld terug te geven op de cadeaubon, kunnen door het gemeentebestuur geschrapt worden van de lijst van deelnemende handelaars.

Je mag een cadeaubon weigeren als het bedrag van de aankoop minder is dan de helft van de waarde van de cadeaubon.  Het is niet de bedoeling om cadeaubons in te wisselen tegen geld.

Wanneer is een bon geldig?

Een bon is pas geldig als hij opgeladen werd in één van de verkooppunten en als de vervaldag niet verstreken is.  De cadeaubon is voor de klant/koper één jaar geldig vanaf de aankoopdatum. 

Als je als handelaar probeert om een vervallen of niet opgeladen cadeaubon te ontwaarden, zal een foutmelding worden gegeven.  Je mag de cadeaubon dan niet meer als betaalmiddel aanvaarden.  De waarde van de cadeaubon zal in elk geval niet op jouw rekening worden gestort. Je vraagt bij voorkeur aan de klant om de cadeaubon in te leveren, zodat de bon terug aan de gemeente kan worden bezorgd.

Hoe kan ik de vervaldatum controleren?

De vervaldatum is niet zichtbaar op de cadeaubon zelf, maar kunnen klanten eenvoudig zelf nagaan:

  1. Ofwel via www.ondernemeninmol.be/cadeaubon
  2. Ofwel via een sms naar 3377 (‘MOL’-spatie kaartnummer)
  3. Ofwel via de deelnemende handelaars of de dienst toerisme of de informatiebalie

Bij twijfel kan je best de dienst lokale economie contacteren.

Hoe herken ik een valse bon?

Elke bon heeft het formaat van een bankkaart.  Aan de voorzijde staat in een duurzame opdruk en in de gemeentekleuren het logo van de gemeente Mol, het bedrag van de cadeaubon en lay-out.  Aan de achterzijde staat een QR-code met een uniek nummer en een magneetstrip.  Een valse bon zal bij ontwaarding altijd een foutmelding geven.  Je mag de cadeaubon dan niet meer als betaalmiddel aanvaarden!  De waarde van de cadeaubon zal in elk geval niet op jouw rekening worden gestort. Je vraagt bij voorkeur aan de klant om de cadeaubon in te leveren, zodat de bon terug aan de gemeente kan worden bezorgd. Bij twijfel over de geldigheid contacteer je best de dienst lokale economie.

Wat als de bon beschadigd is?

Probeer eerst om de cadeaubon te ontwaarden.  Lukt dit niet, aanvaard de bon dan niet en adviseer de klant om langs te gaan bij de dienst lokale economie.  Aan de hand van het unieke nummer van de bon kan de dienst nagaan of de cadeaubon geldig is en kan de kaart vervangen worden.

Praktisch

Lokale economie

administratief centrum 't Getouw, gelijkvloers
Molenhoekstraat 2
2400 Mol


Tel. 014 33 08 98
E-mail