Naar inhoud

Zondagsrust voor handelaars in een toeristisch centrum

Wat?

Onze gemeente is erkend als toeristisch centrum. Dit betekent enerzijds dat handelszaken mogen geopend zijn en anderzijds dat de werknemers van kleinhandelszaken of kapperssalons op zondag tewerkgesteld mogen worden in de volgende periodes:

  1. Vanaf 1 mei tot en met 30 september
  2. Gedurende de kerst- en paasvakantie in de door de Gemeenschappen ingericht, gesubsidieerd of erkend onderwijs
  3. Buiten de in 1° en 2° bedoelde periodes, mag het personeel gedurende ten hoogste dertien zondagen per kalenderjaar tewerkgesteld worden waar manifestaties plaatsgrijpen, zoals bedoeld bij artikel 66, 26° van de arbeidswet van 16 maart 1971.

Buiten deze periodes vernoemd in 1°, 2° en 3° mogen werknemers niet tewerkgesteld gedurende een ononderbroken periode van 24 uur, beginnend op zondag om 5 uur of om 13 uur en eindigend op de volgende dag op hetzelfde uur.

Voor wie?

Voor uitbaters van handelszaken, ambachten of dienstverleningen gevestigd in Mol en voor werknemers van kleinhandelszaken of kapperssalons gevestigd in badplaatsen, luchtkuuroorden en toeristisch centra.

Voorwaarden?

Buiten de in 1° en 2° bedoelde periodes, mogen de handelszaken geopend worden en het personeel tewerk gesteld worden gedurende ten hoogste dertien zondagen per kalenderjaar waar manifestaties plaatsgrijpen, zoals bedoeld bij artikel 66, 26° van de arbeidswet van 16 maart 1971.

Het college van burgemeester en schepenen zal deze dertien zondagen per kalenderjaar bepalen in samenspraak met de handelaarsvereniging en de Syndicale Unie voor het brood-, banket-, chocolade- en ijsbedrijf.

Hoe aanvragen?

De handelaarsverenigingen en de Syndicale Unie voor het brood-, banket-, chocolade- en ijsbedrijf sturen hun aanvraag voor de maximaal 13 zondagen buiten de in 1° en 2° bedoelde periodes naar het college van burgemeester en schepenen.

Meer info

dienst lokale economie, tel 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Praktisch

Lokale economie

Molenhoekstraat 2
2400 Mol
Klik hier voor ligging op stratenplan
tel.: 014 33 08 98
lokale.economie@gemeentemol.be


Meer info