Naar inhoud

Slachtbewijs

Wat?

Wil je een dier slachten, dan heb je hiervoor een slachtbewijs nodig. Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden. Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden als je een slachtbewijs hebt en het dier geslacht wordt door een erkende slachter. Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen slachtbewijs nodig. Slachtbewijzen voor de grote dieren zijn te verkrijgen in het slachthuis. Voor de andere dieren kan je terecht bij je gemeentebestuur.

Voor rituele slachtingen mogen wij vanuit het voedselagentschap geen slachtbewijs meer afleveren. Men kan wel een registratienummer krijgen voor niet-rituele slachtingen

Voor wie?

Iedereen die een dier wil slachten, heeft hiervoor een registratienummer en slachtbewijs nodig.

Hoe aanvragen?

Voor het verkrijgen van een registratienummer en/of slachtbewijs kom je even langs op het ‘t Getouw. Breng je identiteitskaart, beslagnummer en, indien je er al één hebt, je registratienummer mee. Op de landbouwdienst helpen we je graag verder.

Kostprijs?

  • 1,50 euro voor het registratienummer (eenmalig)
  • 1,50 voor een bewijs van slachting

Afhandeling?

Een slachtbewijs kan onmiddellijk afgeleverd worden. Zorg ervoor dat je je bewijs twee dagen van tevoren afhaalt. Een slachtbewijs is één week geldig.

Reglement?

Klik hier om het reglement te bekijken.

Waar?

Administratief centrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, landbouwdienst, gelijkvloers

Meer info?

Landbouwdienst, tel: 014 33 07 38, landbouwdienst@gemeentemol.be

Praktisch

Landbouw

Molenhoekstraat 2
2400 MOL
Klik hier voor ligging op stratenplan
tel.: 014 33 07 38
landbouwdienst@gemeentemol.be


Meer info