Naar inhoud

Dorpskern Wezel vanaf week 8 juli verboden zone voor zwaar vervoer (+3,5 ton)

Foto

Nu de aanleg van fietspaden langs de Postelsesteenweg (N136) klaar is, zijn alle voorwaarden vervuld voor het invoeren van een tonnagebeperking (+3,5 ton) om de dorpskern van Wezel te vrijwaren van vrachtverkeer. In de week van maandag 8 juli plaatst het gemeentebestuur de nodige zoneborden. Vanaf dan zijn vrachtwagens van en naar Nyrstar en bedrijvenzone Driehoek verplicht om te rijden via de Zuiderring (N71) en het Lommelse Kristalpark.

De gemeenteraad besliste vorig jaar om deze tonnagebeperking – uitgezonderd plaatselijke bediening - in te voeren. Deze beslissing volgde uit de overeenkomst die we enkele maanden eerder konden afsluiten met Lommel, Balen en IOK omtrent de ontsluiting van bedrijvenzone Driehoek via het Kristalpark. Vrachtwagens kunnen dankzij de nieuwe ontsluiting Driehoek bereiken via de N71 zonder dat ze doorheen de dorpskern van Wezel moeten.

 

Succesvol einde

Vooraleer we de borden effectief konden plaatsen, moesten de werken op de Postelsesteenweg (N136) afgerond zijn. Met de plaatsing van de borden komt een succesvol einde aan de jarenlang volgehouden inspanningen om de dorpskern van Wezel te vrijwaren van doorgaand vrachtverkeer.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: woensdag 03 juli 2019