Naar inhoud

Kappers- en welnesszaken gezocht voor screening energieverbruik

Foto

Heb je een kappers- of welnesszaak en wil je graag je energieverbruik eens grondig onder de loep nemen? Neem dan deel aan de screening energieverbruik. Meld je voor 6 februari 2019 aan via www.kempen2020.be/energiestudie. Deelnemers krijgen achteraf advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen.

Voor het vierde jaar op rij voeren de studenten energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uit bij handelszaken. Dit jaar ligt de focus op kappers- en welnesszaken. Doel van het project is om met de studenten het energieverbruik te doen dalen. Daarmee ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2020, het engagement van 29 gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020.

 

Verloop project

  • In een eerste fase van het project worden er kappers- en welnesszaken uit de regio Kempen gezocht om deel te nemen aan het project. Geselecteerde handelszaken worden ten laatste op 15 februari persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

  • In een tweede fase voeren teams van vier studenten energiescans uit in de geselecteerde kappers- en welnesszaken. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige handelszaken.

 

  • Deelnemers krijgen vervolgens advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden eind mei voorgesteld op een evenement met alle betrokken partijen. Het project loopt van 27 februari tot 22 mei 2019.

 

Voor meer informatie over het project en voorwaarden om deel te nemen kan je terecht op www.kempen2020.be/energiestudie.

 

Opleiding Energietechnologie

Energietechnologie is een driejarig professionele opleiding met een sterke focus op elektrische en thermische toepassingen in gebouwen en industrie. Ook hernieuwbare energiebronnen, domotica en energiemanagement in gebouwen, distributie en opslag van elektrische energie behoren tot de expertise van de opleiding. Studenten beschikken over de competentie om energievraagstukken te analyseren en het adviseren van duurzame oplossingen.

 

Kempen 2020

Onder de noemer van ‘Kempen2020’ lanceert de Kempen een ambitieus energie- en klimaatbeleid dat past binnen het Burgemeestersconvenant. De uitdaging is om tegen 2020 minstens 20% CO2-reductie ten opzichte van 2011 ter realiseren op het grondgebied van de gemeenten. Het Burgemeestersconvenant is een Europees initiatief waarmee Europa de lokale besturen uitdaagt om de 202020 doelstellingen op lokaal niveau te realiseren en zelfs te overtreffen. Meer informatie vind je terug op www.kempen2020.be.

 

Meer info:

> Thomas More, Tiemen Thijssen, 014 56 23 10, tiemen.thijssen@thomasmore.be

> IOK, Ellen Leys, 014 56 45 15, ellen.leys@iok.be

Datum van het bericht: vrijdag 21 december 2018