Naar inhoud

‘Probeer een Winkel’ met jaar verlengd

Foto

Het succesvolle project ‘Probeer een Winkel’ wordt met minstens één jaar verlengd. Dat heeft de gemeenteraad op de zitting van maandag 17 december beslist. Ook volgend jaar maken startende handelaars in onze centrale handelskern kans op één jaar lang terugbetaling van de helft van de huurprijs. Daarnaast zorgen we voor een opleidingstraject op maat.

Met ‘Probeer een Winkel’ stimuleren we potentiële handelaars financieel om hun zaak in onze handelskern te vestigen. Daarnaast bieden we een vormingstraject aan op maat. De financiële ondersteuning omvat de terugbetaling van de helft van de huurprijs voor een periode van één jaar. Het maximale bedrag dat we maandelijks terugbetalen, bedraagt 600 euro.

 

Drempel verlagen

Dankzij de financiële ondersteuning en de extra vorming verlagen we de drempel voor starters, waardoor zij met minder risico hun droom kunnen realiseren. We gebruiken bewust de term ‘proberen’ om twijfelende starters het ultieme stapje te laten zetten. Van de deelnemers van ‘Win een Winkel’ leerden we dat de kloof tussen de eerste ideeën en het effectief doen de grootste uitdaging vormt.

 

Wie kan deelnemen?

Om in aanmerking te komen, moet je een huurcontract afsluiten met de eigenaar van een leegstaand pand voor een periode van minstens één jaar. Dit aanbod geldt voor panden in de centrale handelskern, met name de Statiestraat, het Laar, de Voogdijstraat, de Kloosterstraat, de Lakenmakerstraat en het Baron Van Eetveldeplein. 

 

We richten ons vooral op winkels waar kwaliteit en persoonlijke service voorop staan. Creativiteit, ambacht, traditie, originaliteit, persoonlijke expertise… vormen daarbij de sleutelwoorden. We willen vooral vakmensen aanspreken met een passie voor hun product of stiel. Zij vormen de ruggengraat van een sterke handelskern.

 

Hoe deelnemen?

Wie wilt deelnemen, vult een e-formulier in op www.gemeentemol.be/probeereenwinkel. Vervolgens presenteer je jouw voorstel aan een jury. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het concept, je vakbekwaamheid als uitbater, je motivatie, passie voor product of stiel en de eerste aanzet van je businessplan. Op basis van het juryadvies beslist  het college van burgemeester en schepenen finaal over de subsidie.

 

Geen ketens of pop-ups

Een keten met meerdere filialen of pop-ups die een tijdelijke uitverkoop willen organiseren, kunnen niet deelnemen. Ondernemers uit de centrale handelskern met een bestaande zaak kunnen deelnemen als het gaat over een nieuw concept op een nieuwe locatie. Hun bestaande winkel moet wel blijven bestaan.

 

Extra in de picture

De deelnemers krijgen maandelijks de helft van de huurprijs terugbetaald. Daarnaast krijg je nog uitgebreide communicatieve ondersteuning in de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 18 december 2018