Naar inhoud

Aanleg fietspaden N136: Start werken in fase 2

Foto

Op maandag 7 januari start de aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N136 in fase 2 (Postelweg tussen Wezelbaan en Zuiderring) en fase 3 (Postelsesteenweg tussen Zuiderring en Kiezelweg). De werken zijn bij gunstige weersomstandigheden afgerond tegen begin juni. Het doorgaand verkeer rijdt via de bewegwijzerde omleiding in beide rijrichtingen langs Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Zuiderring (fase 2) en de Zuiderring – F.S. Emsenslaan en Kiezelweg (fase 3).

De werken tussen de Zuiderring en de Kiezelweg verlopen in twee tussenfases. Tijdens de eerste fase concentreren de werken zich tussen de Zuiderring en de Hulststraat. In de loop van maart verschuift de werfzone naar het gedeelte tussen de Hulststraat en de Kiezelweg. 

Bereikbaarheid woningen en handelszaken

In de werfzone geldt steeds een doorgangsverbod. Klanten van de handelszaken in fase 3 worden gevraagd om zoveel mogelijk te parkeren in de nabijgelegen zijstraten (Heistraat, Hovenierstraat en Wateringstraat) en vervolgens de laatste meters te voet af te leggen. Per handelszaak wordt een bewegwijzering naar een nabije zijstraat voorzien. 

Fase 2 en 3 gelijktijdig

Zoals eerder gecommuniceerd, pakt de aannemer fase 2 (op Balens grondgebied) en fase 3 (op Mols grondgebied) samen aan om de opgelopen achterstand omwille van de nutsleidingen in fase 1 in te halen. Omdat de Ring deze twee fases doorkruist, is er vlotte ontsluiting voor het verkeer mogelijk. 

Op deze manier moet het volledige traject tegen het bouwverlof klaar zijn, met een nieuw wegdek en veilige fietspaden als resultaat.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 18 december 2018