Naar inhoud

Aanleg fietspaden N136: onveilige situaties doorgaand verkeer hinderen werken

Foto

In fase 1 van de werken aan de N136 tussen Breden Els en Wezelbaan op grondgebied Balen, worden aannemer en buurtbewoners gehinderd door doorgaand verkeer. In de werfzone is doorgaand verkeer nog steeds verboden. Daarom zal de politie extra controleren. Bij blijvende hinder wordt het traject opnieuw volledig afgesloten.

Hoewel sommige stukken al volledig afgewerkt zijn of lijken, is het gedeelte van de N136 tussen het kruispunt met de Breden Els en dat met de Wezelbaan momenteel nog een werfzone waar doorgaand verkeer verboden is. Toch passeert er heel wat niet-plaatselijk verkeer, vaak aan onaangepaste snelheid, langs dit onverlichte stuk. Dit bemoeilijkt niet alleen de werkzaamheden van de aannemer ook de buurtbewoners worden geconfronteerd met gevaarlijke situaties.

 

Extra politiecontroles

Gemeente Balen roept daarom nogmaals op om fase 1 van de werken te vermijden en de omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Sint-Jozefslaan en Wezelbaan te volgen. De politie zal hierop extra controleren. Als de aannemer hinder blijft ondervinden, zal fase 1 terug volledig afgesloten worden. Ook de geplande heropening van het gedeelte tussen rotonde Soef en kruispunt Wezelbaan voor plaatselijk verkeer op 20 december komt dan mogelijk in het gedrang.

Meer info:

dienst openbare werken Mol, 014 33 08 19, openbarewerken.admin@gemeentemol.be

dienst openbare werken Balen, 014 74 40 70, wegenwerken@balen.be

Datum van het bericht: donderdag 29 november 2018