Naar inhoud

Aannemer voert noodherstellingen uit op 8 locaties in het Centrum

Foto

In opdracht van het gemeentebestuur voert een aannemer op acht locaties in het Centrum tijdelijke noodherstellingen uit aan de verharding in natuursteen. De noodherstellingen zijn nodig om de veiligheid van voetgangers en fietsers te waarborgen. De werken gelden in afwachting van een definitieve oplossing. Normaal moesten in het voorjaar van 2017 voor deze locaties de definitieve herstellingen gebeuren. Door technische onenigheden met de aannemer over de uitvoeringsmethode werden de voorziene herstellingen nog niet volledig uitgevoerd. De noodherstellingen worden uitgevoerd tussen woensdag 28 november en vrijdag 7 december.

Het gemeentebestuur benadrukt dat het gaat over noodherstellingen. Hiervoor werden de locaties geselecteerd die wegens de veiligheid niet langer kunnen wachten. Daarbij gaat het vooral over volledig losgereden kasseien. Binnen elke locatie werd een zone afgebakend waar de noodherstelling zal worden uitgevoerd. Later – wanneer het geschil met de aannemer is opgelost – moeten nog definitieve herstellingen van de volledige locaties volgen.

 

8 locaties

Op volgende locaties zal worden gewerkt:

  •  Parkeerplaatsen Lakenmakersstraat
  •  Toegang parking Bel&Bo
  •  Kruispunt Rondplein - Corbiestraat
  •  Parkeerplaatsen Corbiestraat
  •  Kruispunt Corbiestraat – Boerenkrijgstraat – Achterpad
  •  Toegang parking Sint-Pieter ter hoogte van Graaf de Broquevillestraat
  •  Toegang Collegestraat op de Markt
  •  Toegang Rivierstraat op de Markt

 

Twee technieken

Voor de noodherstellingen past de aannemer twee technieken toe. Op sommige plaatsen wordt de losliggende voegvulling vervangen, na het herleggen van de oneffen kasseien. Op andere locaties verwijderen we alle kasseien in een afgebakende zone en wordt het gat opgevuld met beton. Deze laatste oplossing oogt weinig fraai, maar biedt wel de noodzakelijke stabiele verharding.

 

Twee weken

Deze noodherstellingen nemen een tweetal weken in beslag en worden uitgevoerd tussen woensdag 28 november en vrijdag 7 december. Op sommige locaties gelden tijdelijke verkeersmaatregelen of zijn bepaalde parkeerplaatsen enkele dagen onbruikbaar. De aannemer houdt voor zijn finale detailplanning rekening met de dinsdagmarkt en dierenmarkt.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 22, openbarewerken.admin@gemeentemol.be

Datum van het bericht: donderdag 22 november 2018