Naar inhoud

283 kinderen op schooluitstap naar landbouwbedrijf

Foto

Tussen 12 en 23 november brengen 283 leerlingen uit het derde en vierde leerjaar een bezoek aan een landbouwbedrijf. In totaal nemen zeven bedrijven en tien scholen deel aan het project, samen goed voor zeventien bezoeken. Met dit initiatief wil de landbouwraad van onze gemeente de kinderen laten kennismaken met het landbouwleven.

De leerlingen worden op kosten van de landbouwraad aan de school opgehaald en achteraf weer teruggebracht. Tijdens het bezoek krijgen zij uitgebreid de kans om kennis te maken met het leven op een landbouwbedrijf.

Deelnemende scholen

De deelnemende scholen zijn: Klim-Op (Ginderbuiten), Saigo Sterrenbos, Mozawiek (Ezaart), Alles Kids (Gompel), Het Schrijvertje (Centrum), De Toren (Achterbos), Millekemol (Millegem), De Zandloper (Rauw), Vrije basisschool Wezel en ’t Egeltje (Achterbos).

Deelnemende landbouwbedrijven

Dank aan volgende landbouwbedrijven die hun deuren openzetten voor deze bezoeken: Verschueren (Sas VI 14, Mol), Campfort (Steneheide 60, Dessel), Clemens (Postel 10, Mol), Belmans Rita (Millegemseweg 5, Geel), Van de Langenbergh (Arendonkseweg 100 A, Mol), Hooyberghs Frank (Borgerhoutsendijk 219, Mol), Borghmans (Retiebaan 18, Mol).

Meer info: landbouwdienst, 014 33 07 35, landbouwdienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 13 november 2018