Naar inhoud

Een goed idee? Maak het waar met LEADER

Foto

Laagdrempelige subsidies voor het platteland

Ben jij een rurale ondernemer of ben je lid van een vereniging en heb jij voor onze gemeente of onze regio een goed idee rond één van de volgende thema’s: landbouw- en natuureducatie, streekidentiteit of armoede en kwetsbaarheid op het platteland ? Dan kan LEADER jou daarbij helpen met een toelage tot maximaal 100.000 euro voor een periode van 1,5 jaar (goed voor maximaal 65% van de totale projectkost).

LEADER is een subsidieprogramma dat speciaal is opgericht voor projecten op het platteland. Het wordt gefinancierd door Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Voorwaarde is dat het project past binnen de doelstellingen van het LEADER-gebied en dat je samenwerkt met meerdere lokale of regionale partners.

 

Onze gemeente maakt deel uit van regio LEADER Kempen Oost. Alle informatie, een paar goede voorbeelden en alle documenten om een projectaanvraag in te dienen kan je online vinden op www.leaderprovincieantwerpen.be. Belangrijk is dat je je projectidee ten laatste op 3 mei 2018 inzendt om in aanmerking te kunnen komen voor deze projectoproep.

 

Met al je vragen over dit subsidieprogramma kan je terecht bij het LEADER-secretariaat.

 

Praktische info

Website

Op de website www.leaderprovincieantwerpen.be vind je meer informatie over de drie LEADER-gebieden in de provincie Antwerpen, de thema’s waarrond je projecten kunt indienen, een praktische handleiding én alle nodige documenten.

Contactinformatie

LEADER provincie Antwerpen,

LEADER-coördinator Kristien Vanlommel

Vzw RURANT, Hooibeeksedijk 1, 2440 Geel, 014 85 27 07, platteland@provincieantwerpen.be

Datum van het bericht: dinsdag 03 april 2018