Naar inhoud

347 kinderen op schooluitstap naar landbouwbedrijf

Foto

Tussen 6 en 17 november brengen 347 leerlingen uit het derde en vierde leerjaar een bezoek aan een landbouwbedrijf. In totaal nemen acht bedrijven en elf scholen deel aan het project, samen goed voor zeventien bezoeken. Met dit initiatief wil de landbouwraad van onze gemeente de kinderen laten kennismaken met het landbouwleven.

De leerlingen worden op kosten van de landbouwraad aan de school opgehaald en achteraf weer teruggebracht. Tijdens het bezoek krijgen zij uitgebreid de kans om kennis te maken met het leven op een landbouwbedrijf.

Deelnemende scholen

De deelnemende scholen zijn: Klim-Op (Ginderbuiten), Saigo Sterrenbos, Mozawiek (Ezaart), Alles Kit(d)s (Gompel), Het Schrijvertje (Centrum), De Toren (Achterbos), Millekemol (Millegem), De Zandloper (Rauw), Vrije basisschool Wezel, Sint-Jan Berchmanscollege en ’t Egeltje (Achterbos).

Deelnemende landbouwbedrijven

Dank aan volgende landbouwbedrijven die hun deuren openzetten voor deze bezoeken: Verscheuren (Sas VI 14, Mol), Campfort (Steneheide 60, Dessel), Clemens (Postel 10, Mol), Van Olmen P. (Feynend 66, Mol), Belmans Rita (Millegemseweg 5, Geel), Van de Langenbergh (Arendonkseweg 100 A, Mol), Hooyberghs Frank (Borgerhoutsendijk 219, Mol), Borghmans (Retiebaan 18, Mol).

Meer info: landbouwdienst, 014 33 07 35, landbouwdienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: vrijdag 03 november 2017