Naar inhoud

Gemeentebestuur verfraait pleintjes Centrum met extra groen en rustplaatsen

De beelden zijn indicatief en kunnen verschillen met de uitwerking in realiteit.

Op woensdag 11 oktober start de firma Donkergroen in opdracht van het gemeentebestuur met het verfraaien van enkele pleintjes in het Centrum. Naast extra groen komen er ook meer rustplaatsen waar je even kan verpozen en die uitnodigen tot ontmoeting. In de eerste week wordt het bestaande straatmeubilair verwijderd en de nieuwe banken geplaatst. Eind oktober – bij de start van het plantseizoen - volgen de bomen en de aanplantingen. Het verkeer ondervindt van de werken weinig of geen hinder.

Het gemeentebestuur schreef voor deze opdracht verschillende firma’s aan die gespecialiseerd zijn in openbaar groen. Het voorstel van de firma Donkergroen België NV uit Meise kwam als beste uit de bus. Zij werkten voor elk pleintje apart een voorstel uit met daarbij de nodige aandacht voor de uniformiteit tussen de verschillende pleintjes. Zo vormt alles een mooi geheel.

Zes pleintjes
Volgende pleintjes worden verfraaid met mobiele zitelementen en plantenbakken met veel groen:

  1. Pleintje voor De Zwaan
  2. Pleintje voor en naast het oud-gemeentehuis
  3. Pleintje hoek Baron van Eetveldeplein
  4. Pleintje hoek Laar – Molenstraat (pomp)
  5. Santo Tomásplein
  6. Doorgang appartementen tussen Lakenmakersstraat en Santo Tomásplein. De groene corridor tussen het witte en het rode gebouw die uitgeeft op het Santo Tomásplein nodigt mensen uit om deze doorgang te gebruiken om vervolgens een volgende groene rustplaats te vinden op het Santo Tomásplein.

De firma Donkergroen staat gedurende drie jaar in voor het verdere onderhoud. De beelden die de firma uitwerkte zijn indicatief en kunnen verschillen met de uitwerking in realiteit.

Meer info: groendienst, 014 33 07 37, groendienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: vrijdag 06 oktober 2017