Naar inhoud

Informatiebrief gele papiercontainers deze week in de brievenbussen

Foto

Tussen 11 en 19 september ontvangen onze inwoners, ondernemers en verenigingen een informatiebrief over de gele papiercontainers. IOK Afvalbeheer informeert met deze brief over de komst van de containers én over de voorziene formaten. Dit najaar ontvangt elke inwoner een gele papiercontainer om papierafval te verzamelen. Vanaf 1 januari kan je papier enkel nog in deze container aanbieden voor de huis-aan-huisinzameling.

In de informatiebrief die midden september in je brievenbus valt, staat duidelijk vermeld welk formaat van container je krijgt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om eventueel een ander formaat aan te vragen. In deze brief lees je ook dat je deze wijzigingen voor 4 oktober aanvraagt via het nummer 0800 97 687. Begin november ontvang je opnieuw een tweede brief met daarin de datum waarop de container geleverd wordt. Ook handelaars en verenigingen in onze gemeente ontvangen brieven met de nodige informatie. 

Niets dan voordelen
De papiercontainer heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan buiten kan gestockeerd worden. Bovendien blijven de straten zo vrij van rondvliegend of nat papier en karton. De container heeft wielen zodat je een volle container makkelijk naar de straatkant rolt. Ook voor de ophalers betekent dit een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton op tijdens een ophaalronde.

Enkel papierophaling met gele containers
Vanaf 1 januari 2018 kan je papier en karton enkel in de gele container meegeven met de maandelijkse huis-aan-huisinzameling. Neem je geen gele papiercontainer, dan moet je je papier en karton zelf naar het containerpark brengen. 

Gratis nummer
Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 97 687 (op weekdagen tussen 8.30 en 18 uur, op zaterdag van 8.30 tot 12 uur). Ook op www.papiercontainer.be vind je heel wat informatie over de nieuwe containers voor papier en karton.

Meer info:
> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be
> IOK Afvalbeheer, 0800 97 687, www.papiercontainer.be

Datum van het bericht: maandag 11 september 2017