Naar inhoud

Shoppingfestival met livemuziek in verkeersvrij Centrum op 1 en 2 oktober

Foto

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vindt in onze gemeente voor het eerst een sfeervol Shoppingfestival plaats. Een verkeersvrij Centrum met op verschillende locaties livemuziek vormt hiervoor een gezellig herfstdecor, net zoals bij de jaarlijkse braderie in juni. De organisatie van dit evenement is in handen van Unizo Mol, de handelaarsvereniging en het gemeentebestuur. Het initiatief wordt niet toevallig georganiseerd tijdens het jaarlijkse Weekend van de Klant. Aan dit weekend koppelen onze centrumhandelaars traditioneel een zondagopening.

Tijdens het allereerste Shoppingfestival komen onze centrumhandelaars met aantrekkelijke verkoopkraampjes naar buiten in een verkeersvrij centrum. Vele handelaars zorgen tijdens het Weekend van de Klant ook voor een leuke attentie. Op zes verschillende locaties organiseren we zaterdag en zondag tussen 13 en 18 uur sfeervolle livemuziek gebracht door lokale muziekbandjes.

Unizo Animatiestraat

Verder wordt het Santo Tomásplein omgetoverd tot de ‘Unizo Animatiestraat’. Kom er draaien aan het prijzenrad en smullen van heerlijke smoutebollen en ijsjes.

Verkeersmaatregelen

Het shoppingfestival vindt plaats op een verkeersvrij parcours in het Centrum. Dit vereist uiteraard de nodige verkeersmaatregelen. Zo strekt de verkeersvrije zone zich uit over de Statiestraat (na de Boomgaardstraat), de Voogdijstraat, Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat tot aan de Edmond Van Hoofstraat.

In deze zone geldt voor iedereen een volledig doorgangs- en parkeerverbod

  • Zaterdag 1 oktober van 9 tot 19 uur
  • Zondag 2 oktober van 9 tot 19 uur

De straten zijn tijdens deze uren uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Ook bewoners kunnen in deze periodes eventuele privéparkings met hun wagen niet bereiken of verlaten. We adviseren daarom bewoners om tijdig hun auto te verplaatsen naar een randparking of parkeerplaats buiten de evenementenzone. Ook leveringen per auto of vrachtwagen zijn in deze periode niet mogelijk. In de zones en straten waar een doorgangsverbod geldt, mag je op deze momenten ook niet parkeren.

Corbiestraat en Rondplein

Ook de Corbiestraat en het Rondplein zijn betrokken in het traject. Het horecagedeelte van de Corbiestraat is al verkeersvrij en ingericht als Cosy Corbie. Het Rondplein blijft bruikbaar als parking via de Sint-Pieterstraat op zaterdag en zondagnamiddag. Op zondagvoormiddag vindt op het Rondplein de dierenmarkt plaats.

De ontsluiting van het Rondplein verloopt via de Gasthuisstraat en Edmond Van Hoofstraat. Wel geldt er een tijdelijk doorgangsverbod voor auto’s op de lange as langs het Rondplein in het verlengde van de Lakenmakersstraat (noordzijde Rondplein).

Dit doorgangsverbod geldt eveneens op zaterdag 1 oktober van 9 tot 19 uur en op zondag 2 oktober van 9 tot 19 uur. Op die manier krijgen ook de handelaars op dit gedeelte de kans om veilig uitstalkraampjes te maken en deel te nemen aan het shoppingfestival.

Pleintje Schansstraat en Achterpad

Ook het pleintje Schansstraat wordt betrokken in de evenementenzone. Het pleintje is voor auto’s niet meer toegankelijk. Voor bewoners van het Achterpad en garage Rondplein 13-14 blijft een doorgang mogelijk via Rondplein. Garage Gasthuisstraat 4, gelegen in de Schansstraat, blijft bereikbaar via Edmond Van Hoofstraat.

Parkeren?

Het Rondplein (via de Sint-Pieterstraat), centrumparking ’t Getouw (via Rozenberg) en centrumparking Sint-Pieter (via Markt) blijven steeds bruikbaar als parking. We adviseren wel om deze dagen zoveel mogelijk met de fiets naar het Centrum te komen of de gratis randparkings (Rivierstraat, Den Uyt, Hangarstraat en Keirlandse Zillen) te gebruiken.

Meer info:

Datum van het bericht: dinsdag 06 september 2022