Naar inhoud

Braderie gaat door van woensdag 23 tot zondag 27 juni: Wij ZEN open!

Foto

De centrumhandelaars en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om de braderie dit jaar coronaveilig te laten doorgaan van woensdag 23 tot en met zondag 27 juni. Deze editie is evenwel nog geen ‘Mol Tropical’ met de populaire Schlagerparade in de Corbiestraat, wel komen de handelaars en horeca-uitbaters naar buiten met Wij ZEN open!. Talrijke uitgestalde kraampjes en uitnodigende terrassen zorgen ongetwijfeld voor een toffe braderiesfeer. Voor vele lokale handelaars - die door de coronacrisis vaak nog met grote stocks zitten - is een succesvolle braderie enorm belangrijk.

Door de coronacrisis moesten onze centrumhandelaars vorig jaar de braderie jammer genoeg annuleren. Ook het alternatief begin augustus moesten we door de coronaopstoot in de zomer op het laatste moment afgelasten.

De versoepelingen dankzij de vaccinatiecampagne maken het dit jaar wel mogelijk om veilig een braderie te organiseren. De braderie vormt dit jaar opnieuw het gezellige scharnierpunt tussen het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie. Met de slagzin Wij ZEN open! benadrukken onze centrumhandelaars dat ze er opnieuw staan voor de talrijke klanten, met veel goede moed en hoop op een mooie coronavrije toekomst. 

Maximale spreiding
De braderie vindt dit jaar plaats van woensdag 23 tot en met zondag 27 juni. Met het oog op een maximale spreiding van de bezoekers, kiezen de handelaars elke dag voor ruime openingsuren: vanaf 9.30 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Bezoekers dragen op de braderie een mondmasker en houden afstand van elkaar. Stewards houden een oogje in het zeil.

De horeca-uitbaters krijgen binnen het braderieparcours extra ruimte om hun terrassen coronaveilig te organiseren. Op de terrassen gelden de horecaregels: maximum met 4 aan tafel én geen versterkte of livemuziek boven de 80 decibel. Deze 80 decibel omvat niet meer dan achtergrondmuziek. 

Verkeersmaatregelen
De braderie vindt plaats op een verkeersvrij parcours in het Centrum. De braderiezone strekt zich uit over de Statiestraat (vanaf het Statieplein), de Voogdijstraat, Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat tot aan de Edmond van Hoofstraat.

In deze zone geldt een volledig doorgangs- en parkeerverbod op:

  • Woensdag 23 juni van 9 tot 22 uur
  • Donderdag 24 juni van 9 tot 22 uur
  • Vanaf vrijdag 25 juni van 9 uur doorlopend tot zondag 27 juni om 20 uur

Wanneer een doorgangsverbod geldt in een bepaalde straat of zone betekent dit dat deze uitsluitend toegankelijk is voor voetgangers. Ook bewoners kunnen in deze periodes eventuele privéparkings met hun wagen niet bereiken of verlaten. We adviseren daarom bewoners om tijdig hun auto te verplaatsen naar een randparking of parkeerplaats buiten de braderiezone.

Ook leveringen per auto of vrachtwagen zijn in deze periode niet mogelijk. In de zones en straten waar een doorgangsverbod geldt, mag je op deze momenten uiteraard ook niet parkeren.

De bewoners van het braderieparcours ontvangen een brief waar alle info over de verkeersmaatregelen duidelijk in vermeld staat.

Corbiestraat en Rondplein
Ook de Corbiestraat en het Rondplein zijn betrokken in de braderiezone. Het horecagedeelte van de Corbiestraat is al verkeersvrij en ingericht als Cosy Corbie. Het Rondplein blijft bruikbaar als parking via de Sint-Pieterstraat. De ontsluiting van het Rondplein verloopt via de doorsteek naar de Corbiestraat richting station. Wel geldt er een tijdelijk doorgangsverbod voor auto’s op de lange as langs het Rondplein in het verlengde van de Lakenmakerstraat (noordzijde Rondplein). Dit doorgangsverbod geldt voor de volledige tijdsduur van de braderie vanaf woensdag 23 juni (9 uur) tot zondag 27 juni (20 uur). Op die manier krijgen ook de handelaars op dit gedeelte de kans om veilig uitstalkraampjes te maken en deel te nemen aan de braderie.  

Parkeren?
Het Rondplein (via de Sint-Pieterstraat), centrumparking ’t Getouw (via Rozenberg) en centrumparking Sint-Pieter (via Markt) blijven steeds bruikbaar als parking. Door de grote drukte op de braderie adviseren we om deze dagen zoveel mogelijk met de fiets naar het Centrum te komen of de gratis randparkings (Den Uyt, Hangarstraat en Keirlandse Zillen) te gebruiken.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be

Datum van het bericht: maandag 31 mei 2021