Naar inhoud

Kolonne tractoren vertrekt op woensdagochtend 14 april in de Heistraat in Rauw

Foto

Woensdagochtend 14 april vertrekt in de voormiddag (omstreeks 10 uur) een kolonne van tractoren in de Heistraat in Rauw. De actie wordt georganiseerd door de Groene Kring. Met deze actie vragen de deelnemers meer rechtszekerheid voor jonge boeren, betere toekomstmogelijkheden en ontwikkelingskansen. Mogelijk leidt de actie plaatselijk tot verkeershinder. In de Heistraat – waar de tractoren verzamelen – geldt tijdelijk een verbod op doorgaand verkeer tussen de F.S. Emsenslaan en de Schooldreef.

Na het vertrek in de Heistraat rijdt de kolonne via de Schooldreef naar de Kiezelweg. Vervolgens gaat het via de Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Wolfsbos, Diel, Postel en Kasteelstraat richting Retie. Nadien doorkruist de kolonne nog de provincie Antwerpen. De tractorkolonne is ongeveer één kilometer lang en wordt door de politie begeleid. Wanneer de estafette passeert ondervind je mogelijk wat verkeershinder.

Meerdere dagen

Deze actie loopt als een estafette van dinsdag 13 tot zaterdag 17 april, waarbij de jonge land- en tuinbouwers starten in Limburg en eindigen in West-Vlaanderen. Elke dag geven ze het symbolische stokje door aan een nieuwe groep uit een aanpalende provincie. Woensdag komt de provincie Antwerpen aan bod, waarbij de tractoren ‘s ochtends verzamelen in Rauw.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 13 april 2021