Naar inhoud

Kermissen Postel, Steenweg Achterbos en Meyers gaan coronaveilig door

Foto

De kleine kermissen van Postel (17 tot en met 20 oktober), Steenweg (Achterbos) (18 tot en met 20 oktober) en Meyers (Wezel) (25 tot en met 27 oktober) gaan allemaal door volgens de strikte kermisprotocollen. De kermis van Postel start uitzonderlijk één dag vroeger om de spreiding van de bezoekers te garanderen. Je moet voor deze kermissen niet vooraf reserveren. We vragen iedereen om de coronarichtlijnen strikt op te volgen.

De kermisbezoekers moeten ook de regels met betrekking tot nauwe contacten (maximum 3), ontvangsten thuis (maximum 4), beperkingen op café (maximum 4 aan een tafel) zeer strikt opvolgen. Daarnaast geldt er ook op de kermis een strikte mondmaskerdracht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Kermis Postel

De kermis Postel vindt plaats van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 oktober op de parking van de Frietstraat. Uitzonderlijk start deze kermis één dag eerder, op zaterdag, om de spreiding van de bezoekers te garanderen. Je kan er naar het lunapark, een bulldozerspel spelen, op de kindermolen, naar de schietkraam en viskraam en een lekker kermisfrietje of smoutbollen eten.

Kermis Steenweg (Achterbos)

Deze kermis vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober ter hoogte van Achterbos 278. Op Steenweg kermis vind je een lunapark, viskraam, kindermolen, pottenspel en schietkraam. Ook hier kan je smoutebollen smullen of een frietje gaan steken.

Kermis Meyers (Wezel)

Van 25 tot en met 27 oktober kan je naar de kermis Meyers in de Langestraat (Wezel). Veel kermisplezier gegarandeerd met viskramen, lunaparken, een bulldozerspel, schietkraam, kindermolen, botsauto’s. De kermis kan je afsluiten met een lekker frietje aan de frietkraam of heerlijke smoutebollen.

Coronarichtlijnen

Als organisator is het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het veilige verloop van de kermissen. Daarom gelden volgende belangrijke coronarichtlijnen:

  • Iedereen vanaf 12 jaar draagt op de kermissite verplicht een mondmasker. Dit geldt zowel voor bezoekers, als voor de foorreizigers.
  • Je moet niet vooraf reserveren.
  • Kermisbezoekers kunnen de handen desinfecteren aan de in- en uitgangen.
  • De foorreizigers voorzien ook alcogel voor de kermisbezoekers.
  • De horecazaken organiseren – conform de coronarichtlijnen – géén kermisfeesten of andere animatie.

Hou je aan de coronarichtlijnen en hou het, ook op de kermis, veilig voor iedereen.

Meer info: lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: woensdag 14 oktober 2020