Naar inhoud

Kermis Ginderbuiten gaat door! Uiteraard coronaproof

Foto

Kermis Ginderbuiten – van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 september – is ondertussen de derde kermis in onze gemeente die doorgaat in coronatijden. We houden ons als organisator strikt aan de coronarichtlijnen die de federale overheid uitvaardigde voor het laten doorgaan van kermissen. De kermis vindt plaats op een afgesloten kermissite en de bezoekers moeten vooraf niet meer reserveren.

Alle bezoekers en foorreizigers van de kermis Donk in juli en kermis Sluis in augustus hielden zich goed aan de vooropgestelde regels en alles verliep heel vlot. Daarom beslist het gemeentebestuur om de kermis Ginderbuiten ook te laten doorgaan.

 

Als organisator is het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het veilige verloop van de kermissen. In coronatijden gelden enkele belangrijke voorwaarden:

  • Iedereen vanaf 12 jaar draagt op de kermissite verplicht een mondmasker. Dit geldt zowel voor bezoekers, als voor de foorreizigers.
  • Ter hoogte van de twee in- en uitgangen wordt de capaciteit van het maximale aantal bezoekers gecontroleerd. Het gemeentebestuur voorziet hiervoor private security.
  • Kermisbezoekers kunnen de handen desinfecteren aan de in- en uitgangen.
  • De foorreizigers voorzien ook alcogel voor de kermisbezoekers.
  • De kermis opent op zaterdag om 16 uur en de andere dagen om 14 uur.
  • De horecazaken organiseren – conform de coronarichtlijnen – géén kermisfeesten of andere animatie

Strikt opvolgen

We vragen alle kermisbezoekers en foorreizigers om de richtlijnen strikt op te volgen. Een veilige kermis is in ieders belang.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be 

Datum van het bericht: maandag 14 september 2020