Naar inhoud

Kermissen gaan dit najaar allemaal door: telkens maatwerk

Foto

Als de coronacijfers het toelaten, laat het gemeentebestuur alle kermissen toe die dit najaar nog op de planning staan. Voor elke kermis beslissen we op maat hoe we deze veilig kunnen organiseren, al dan niet met een reservatiesysteem of andere maatregelen. Vooraf voorzien we de nodige aangepaste communicatie zodat elke kermisbezoeker weet wat de richtlijnen inhouden. De afgelopen kermissen in Donk en Sluis bewijzen dat het perfect mogelijk is om zowel een kleine als grotere kermis coronaproof te organiseren. De komende weken overleggen we nog verder met de foorreizigers om elke kermis grondig voor te bereiden.

De specifieke organisatie van elke kermis hangt af van verschillende factoren, waarbij vooral de omvang van de kermis een belangrijk element is. Dit omvat zowel het aantal kermiskramen, het verwachte aantal kermisbezoekers, de beschikbare oppervlakte als de afsluitmogelijkheden van het kermisparcours. Ook de nabijheid van lokale horeca heeft uiteraard een impact. Voor elke kermis voorzien we de permanente aanwezigheid van veiligheidsmedewerkers die de maximumcapaciteit handhaven en de correcte opvolging van de regels controleren. Lange wachtrijen willen we maximaal uitsluiten. 

Samen met foorreizigers
De organisatie van elke kermis verloopt in samenspraak met de foorreizigers zelf en eventuele horeca in de nabijheid van het kermisparcours. Spreiding van de bezoekers is telkens een belangrijke doelstelling voor elke kermis, aangezien er per kermis een strikt maximum geldt voor het aantal kermisbezoekers dat gelijktijdig aanwezig mag zijn. Deze spreiding kunnen we – afhankelijk van de specifieke aard van elke kermis – nastreven op verschillende manieren: extra kermisdagen, vroeger openen, een online reservatiesysteem,….

Welke kermissen?
Voor dit najaar staan in onze gemeente nog zes kermissen op het programma. Onderstaande kermisdata zijn onder voorbehoud. Eventuele aanpassingen van de openingsdagen zijn nog mogelijk in functie van een coronaveilige organisatie.

  • Ginderbuiten: van 26 tot en met 29 september
  • Heidehuizen: van 11 tot en met 13 oktober
  • Postel: van 18 tot en met 20 oktober
  • Steenweg (Achterbos): van 18 tot en met 20 oktober
  • Meyers (Wezel): van 25 tot en met 27 oktober
  • Millegem: van 25 tot en met 27 oktober

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 01 september 2020