Naar inhoud

Hoe organiseren we samen fijne én veilige markten op dinsdag en zondag?

Foto

Door het wegvallen van de provinciale maatregelen veranderen ook de coronaregels voor onze wekelijkse dinsdagmarkt en zondagse dieren- en boerenmarkt. We lijsten de belangrijkste richtlijnen hieronder even op. Daarnaast zijn losse marktkramers opnieuw welkom om zich ’s ochtends aan te melden voor onze dinsdagmarkt. Zij vullen de lege plaatsen op. Deze losse marktkramers waren tot op heden door corona niet toegelaten. We zijn evenwel blij om hen opnieuw te mogen verwelkomen. Zij verhogen de attractiviteit van onze markt.

De belangrijkste richtlijnen:

  • Er geldt nog steeds verplichte capaciteitsbewaking, wat betekent dat we controles houden aan de in- en uitgangen. Je mag de marktzone uitsluitend betreden of verlaten via deze duidelijke aangeduide in- en uitgangen. Wanneer de maximumcapaciteit bereikt is, worden er tijdelijk geen nieuwe marktbezoekers toegelaten. We stellen aan de in- en uitgangen ontsmettingsmogelijkheden ter beschikking.
  • Alle marktbezoekers dragen een mondmasker. Datzelfde geldt voor de marktkramers. Ook zij voorzien ontsmettingsmiddelen voor hun klanten.
  • Je mag opnieuw met twee personen naar de markt, aangevuld met de kinderen van je eigen huisgezin.
  • Er geldt niet langer een tijdslimiet om de markt te bezoeken.
  • De verkoop van drank en eten die je meteen ter plaatse mag consumeren, is opnieuw toegelaten.

Alvast bedankt!

Het gemeentebestuur dankt alle marktbezoekers en marktkramers voor het opvolgen van de richtlijnen. Hierdoor houden we het veilig en kunnen we toch fijne markten organiseren.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: maandag 31 augustus 2020