Naar inhoud

Nefertete van 14 tot 20 augustus gesloten door niet naleven coronamaatregelen

Foto

Bij burgemeesterbesluit besliste burgemeester Wim Caeyers dat de deuren van Nefertete in de Corbiestraat voor een periode van zes dagen gesloten moeten blijven. De verplichte sluiting gaat in op vrijdag 14 augustus vanaf 8 uur ‘s morgens en eindigt op donderdag 20 augustus om 8 uur ‘s morgens. Tijdens een constructief gesprek tussen de eigenaar, het gemeentebestuur en de politie werden duidelijke afspraken gemaakt en engagementen uitgesproken naar de toekomst toe.

De afgelopen weken stelde de politie bij controles meerdere overschrijdingen vast van de coronamaatregelen in de zaak. Om de veiligheid van de klanten en al onze inwoners te garanderen, is het belangrijk dat de uitbater zich strikt aan de maatregelen houdt.

Verschillende aanmaningen

De verplichte sluiting voor 6 dagen komt niet uit de lucht gevallen. Het gemeentebestuur en de politie hebben herhaaldelijk de uitbater – zowel schriftelijk als mondeling – aangemaand om de maatregelen te respecteren. Ook het opstellen van eerdere processen-verbaal leidde niet tot de gewenste verbetering. 

Constructief gesprek en afspraken naar de toekomst

Afgelopen week vond een constructief gesprek plaats tussen de eigenaar, het gemeentebestuur en de politie. De eigenaar uitte een duidelijk engagement om in de toekomst de maatregelen nauwgezet op te volgen en hierover in communicatie te gaan met het gemeentebestuur.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be      

Datum van het bericht: donderdag 13 augustus 2020