Naar inhoud

Gemoedelijke dieren- en boerenmarkt niet verzoenbaar met strenge marktregels

Foto

De gemeentelijke crisiscel heeft beslist om de komende vier weken géén zondagse dieren- en boerenmarkt te organiseren. Onze wekelijkse dieren- en boerenmarkt is – zeker in de zomer bij goed weer - bijzonder populair bij gezinnen, families en toeristen. Na deze periode evalueren we de maatregel. De aard van deze gemoedelijke markt op zondag valt niet te verzoenen met de strikte marktregels omtrent ‘alleen runshoppen’.

De aard van onze zondagse dieren- en boerenmarkt valt jammer genoeg onmogelijk te verzoenen met de strikte beperkingen die in de provincie Antwerpen sinds deze week opnieuw gelden voor markten. Zo wordt voor markten ook de verplichting om alleen te komen opgelegd, en dit voor een maximale tijdsduur van 30 minuten. Deze regels zijn op onze zondagse dieren- en boerenmarkt bij grote drukte onmogelijk te handhaven, zowel ter hoogte van de markttoegangen als op de marktsite zelf. Gezien de stijgende coronacijfers wil de gemeentelijke crisiscel geen risico’s nemen.

Bijzonder spijtig

We vinden het bijzonder spijtig deze beslissing te moeten nemen. De afgelopen weken ging de dieren- en boerenmarkt opnieuw door onder strikte regels. Deze werden door de bezoekers en de marktkramers vrij goed opgevolgd, met amper problemen tot gevolg. De nieuwe strengere maatregelen zijn evenwel niet verzoenbaar met de aard van deze gemoedelijke markt waarbij gezellig rondkuieren voor vele bezoekers juist de reden van hun bezoek vormt.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be 

Datum van het bericht: woensdag 29 juli 2020