Naar inhoud

Worstel jij met een burn-out? Stap in een coachingstraject op de boerderij!

Foto

Vier Kempische boerderijen stellen binnen het project ‘Boerenrustpunt’ de deuren open voor mensen met een burn-out. Samen met een coach kunnen zij er aan hun herstel werken. Worstel jij met een burn-out en sta je ervoor open om een nieuwe aanpak uit te proberen? Overweeg dan een coachingstraject op de boerderij, waaronder Het Mosterdzaadje in Millegem en Klein Postel in Postel. Op www.rurant.be/boerenrustpunt vind je naast meer informatie over burn-out coaching op de boerderij, een korte voorstelling van alle landbouwbedrijven en de begeleiders die er actief zijn.

Samen met een gespecialiseerde coach je burn-out aanpakken op de boerderij: waarom niet? Onderzoek bewijst dat het platteland je echt kan helpen. Tijdens je coachingstraject geniet je van het open landschap en de buitenlucht, maak je kennis met de landbouwdieren, wroet je met je handen in de aarde. Geen verplichtingen, maar wel eindeloze, rustgevende mogelijkheden.

Een coachingtraject

Burn-out kan iedereen treffen. Maar de oorzaken en de manieren waarop je er best mee omgaat, variëren van persoon tot persoon. Daarom stippelen gespecialiseerde coaches voor iedereen een persoonlijk traject uit. Tijdens de coachingssessies wordt er niet alleen gepraat. Al naargelang je persoonlijke noden, kom je fysiek in actie, doe je ademhalings- en focus- en ontspanningsoefeningen of ga je creatief aan de slag. De boerderij biedt heel wat extra mogelijkheden. De kosten voor een coaching zijn identiek aan die voor een sessie in een praktijkruimte. Je kan kiezen om slechts één sessie te volgen of om in een uitgebreid coachingstraject te stappen.

In onze gemeente stellen twee boerderijen hun deuren open voor mensen met een burn-out:

  • Het Mosterdzaadje

Deze ecologische deelboerderij verwelkomt wekelijks heel wat buurtbewoners die hun eigen groenten, fruit en kruiden telen. Tussen die momenten door vormen de velden en serres van het Mosterdzaadje een heerlijk rustige plaats om te herbronnen dicht bij de natuur, luisterend naar de regen op het dak van de serre, met je handen en voeten in de moestuinaarde, of genietend van de geuren van alles wet er groeit. (www.mosterdzaadje.be)

  • Klein Postel

Ze hebben iets unieks, de miniatuurpaardjes van stal Klein Postel. Met hun schattige voorkomen laten ze weinigen onberoerd. Maar vergis je niet. Ze kunnen een zeer uitgesproken, vrolijk of avontuurlijk karakter hebben. Miniatuurpaardjes zijn de kameraadjes bij uitstek als je tot rust wil komen. Verlies jezelf in een zalige poetsbeurt of verdwaal samen in de Postelse bossen. Je eventjes opnieuw kind voelen of een momentje stilstaan bij wat belangrijk is in het leven, Klein Postel is de locatie bij uitstek. (www.kleinpostel.be)

Meer info of een afspraak maken?

Coaches die regelmatig buiten vier muren werken, zien goede resultaten. Bovendien toont onderzoek aan dat een groene, agrarische omgeving een helende werking heeft op mensen met een burn-out. Voel jij je aangetrokken tot deze werkwijze? Contacteer dan één van de coaches via www.rurant.be/boerenrustpunt. Ze staan klaar om je te helpen of om je vrijblijvend meer uitleg te geven over hun werkwijze.

Partners Boerenrustpunt

Het Boerenrustpunt is een project van RURANT. RURANT wil het platteland van onze provincie versterken. Daarom coördineert en ondersteunt de organisatie tal van vernieuwende projecten die onze prachtige streek aantrekkelijk, leefbaar en dynamische maken. Voor elk initiatief gaat RURANT op zoek naar geschikte partners om samen aan de slag te gaan (gemeentebesturen, vzw’s, lokale ondernemingen,… Boerenrustpunt is een LEADER-project, met steun van provincie Antwerpen en ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling).

Meer info: www.rurant.be/boerenrustpunt

Datum van het bericht: vrijdag 10 juli 2020