Naar inhoud

Horeca-uitbaters zijn er klaar voor: Schol, op MooiMol!

Foto

Onze Molse horeca-uitbaters bereiden zich volop voor om hun zaak te herstarten vanaf 8 juni. Dit werd duidelijk tijdens de videovergadering met de dienst lokale economie op donderdag 4 juni. De horeca-uitbaters volgen nauwgezet de richtlijnen die door Horeca Vlaanderen werden afgesproken met de federale overheid. Het communicatiepakket dat we hen aanbieden en de bijhorende wedstrijd wordt ten zeerste gewaardeerd. Ze hopen alvast allemaal dat hun klant de grote winnaar wordt!

We bekijken zaak per zaak wanneer heropening mogelijk is. De horeca-uitbaters starten enkel als ze op een verantwoorde en veilige manier klanten kunnen ontvangen.

Een hele organisatie
Tijdens het overleg bekeken de uitbaters samen met de dienst lokale economie onder andere hoe ze best de opgelegde maatregelen in praktijk brengen. Onderling afstand houden, een reservatiesysteem opstarten, ... de mogelijkheid om het terras uit te breiden zette veel uitbaters aan tot creatief denken. Welke verkeersmaatregelen gaan hiermee gepaard? Hoe organiseren we dit praktisch? Beschikken we over voldoende terrasmeubels? Het vraagt heel wat denkwerk om dit goed te organiseren.

‘Schol, op MooiMol’
Om onze uitbaters een hart onder de riem te steken, voorzien we naast de kans om hun terrassen uit te breiden een gratis communicatiepakket met affiches. Op deze affiches vind je de maatregelen terug die gelden in horecazaken:

  • - Bestel aan tafel, niet aan de toog
  • - Indien mogelijk, reserveer je plekje vooraf
  • - Volg de richtlijnen van de medewerkers
  • - Bewaar 1,5 meter afstand van elkaar
  • - Betaal zoveel mogelijk contactloos
  • - Ontsmet of was regelmatig je handen

De slagzin ‘Schol, op MooiMol’ kondigt een positieve en veilige herstart van de horeca aan.

‘Klink op MooiMol en win 1.000 euro’
We organiseren een wedstrijd om de heropstart te vieren! We geven vier keer 250 euro en zelfs één keer 1.000 euro weg. Deelnemen is bijzonder eenvoudig. Al wie tussen 15 en 28 juni een horecazaak bezoekt, kan deelnemen via zijn kassaticket. Noteer op de achterzijde je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Deponeer vervolgens je ticket(s) in de grote box op het Santo Tomasplein. Is de Corbiestraat wat te ver? Overhandig dan het ticket met je contactgegevens opnieuw aan de uitbater. Op 29 juni loten we uit de binnengekomen kassatickets de vijf winnaars.

Horeca-uitbaters schrijven zich in voor het communicatiepakket en de wedstrijd op www.gemeentemol.be/opstarthoreca

Meer info: dienst lokale economie,  014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: vrijdag 05 juni 2020