Naar inhoud

Onze foorreizigers: zij missen ons, wij missen hen!

Foto

Door het coronavirus is het al een tijdje geleden dat onze foorreizigers hun kramen en attracties hebben kunnen opstellen. De kermis in Achterbos die in februari al bijna letterlijk in het water viel, was al geen sterke start. Het kermisseizoen valt samen met het hoogtepunt van de coronacrisis, wat de financiële domper jammer genoeg extra groot maakt. Ook de kermissen in Rauw, Ginderbroek, Hessie en Ezaart konden niet doorgaan. Tijdens een zoomoverleg met onze dienst lokale economie viel vooral de strijdvaardigheid en het vertrouwen in de toekomst op.

We wierpen tijdens het overleg samen een blik op de toekomst en wisselden ideeën uit. De foorreizigers zijn klaar om hun kramen en attracties opnieuw op te stellen, maar willen dit ook pas echt doen als het voor de kermisbezoekers veilig is. Als gemeentebestuur volgen we strikt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad over het al dan niet laten doorgaan van kermissen en proberen daarbij zo lang mogelijk te wachten. Zo vermijden we dat we kermissen voorbarig annuleren.

Echte Mollenaars
Veel foorreizigers zijn ook Mollenaars in hart en nieren, voor vele inwoners vaak bekende gezichten. We hopen hen heel snel op de kermis terug te zien!

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: vrijdag 08 mei 2020