Naar inhoud

Veilig winkelen in MooiMol: gratis communicatiepakket voor alle winkeliers

Foto

Het gemeentebestuur ontwikkelde een communicatiepakket voor alle winkeliers om de heropening van de winkels veilig te laten verlopen. Het communicatiepakket ondersteunt de handelaar bij het ‘coronaproof’ maken van zijn of haar zaak. Wanneer alle handelszaken in onze gemeente dezelfde affiches en richtlijnen gebruiken, wordt het ook voor de klanten meteen een stuk duidelijker waaraan zich te houden. Met deze aanpak brengen gemeentebestuur, winkeliers en inwoners samen ‘Veilig winkelen in MooiMol’ in de praktijk. Handelaars kunnen hun gratis communicatiepakket reserveren via www.gemeentemol.be/veiligwinkelen.

Onder de slagzin ‘Veilig winkelen in MooiMol’ zijn onze winkeliers in volle voorbereiding om hun klanten vanaf 11 mei opnieuw fysiek te ontvangen in hun winkel. Het communicatiepakket dat hen hierbij helpt, omvat volgende items:

  • Drie outdoor vloerstickers voor het organiseren van een veilige wachtrij buiten
  • Drie vloerstickers voor het organiseren van een veilige wachtrij binnen
  • Vier affiches om klanten in de handelszaak te informeren over de richtlijnen
  • Eén affiche om de maximumcapaciteit per winkel aan te duiden en wachtende klanten te informeren over de richtlijnen.

Dit pakket is bedoeld voor iedereen met een fysieke winkel of toonzaal die maandag 11 mei mag heropenen. We sluiten evenwel ook bakkers, slagers, broodjeszaken, voedingswinkels, frituren,… niet uit. Ook zij kunnen het pakket aanvragen via het e-formulier. In de loop van volgende week voorzien we voor deze zaken nog een aanvullende bedeling. Datzelfde geldt voor supermarkten en doe-het-zelfzaken.

Creatieve ondernemers
Vorige week woensdag werden alle winkeliers gevraagd om de specifieke coronamaatregelen voor hun winkel in te sturen per e-formulier. Inmiddels hebben al meer dan 111 winkels het nodige gedaan. Deze informatie verschijnt de komende dagen op www.molblijftwinkelen.be.  Zo weten klanten perfect wat ze mogen verwachten in elke winkel.

Naast de gewone openingsuren starten sommige winkels de komende dagen met een afhaalservice of werken ze bijkomend op afspraak. Ook dit wordt op de site vermeld.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: dinsdag 05 mei 2020