Naar inhoud

Gemeentebestuur roept hulp in van bedrijven en organisaties voor doneren laptops

Foto

De dringende vraag naar laptops voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen kreeg al veel respons bij onze inwoners: 80 gezinnen werden verder geholpen. Maar het aantal kinderen en jongeren dat thuis niet over een laptop beschikt, ligt veel hoger dan vooraf ingeschat. Daarom richt het gemeentebestuur zich nu tot de Molse bedrijven en organisaties. Verschillende bedrijven en organisaties hebben de stap al gezet, maar nog lang niet voldoende. Wie een laptop wil doneren, kan terecht op www.gemeentemol.be/laptopdoneren.

De laptop moet deze kinderen en jongeren verbinden met hun school. Enkel zo vermijden we dat zij een leerachterstand oplopen en dragen we bij aan hun toekomst.

Laptop(s) doneren?

Bedrijven en organisaties die (gebruikte) laptops (of tablets voor gezinnen met kleuters) willen doneren, laten dit weten via www.gemeentemol.be/laptopdoneren. Enkele voorwaarden waaraan de laptop minimum moet voldoen:

  • Maximum 6 jaar oud
  • Met oplaadkabel
  • Met muis
  • Alle merken zijn welkom

De leerlingen moeten de laptop kunnen gebruiken om huiswerk te maken, zaken op te zoeken, digitaal contact te houden met de school,…

 

Privacy garanderen!

De gegevens die nog op een gebruikte laptop staan, worden door de vrijwilligers van Digiweten gewist. Zo is de privacy voor 100% gegarandeerd. Zij maken de laptops nadien gebruiksklaar.

Ophalen en leveren?

Wij contacteren je voor verdere afspraken rond het ophalen van de laptop(s) en zorgen voor een veilige overdracht.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 64, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be 

Datum van het bericht: donderdag 30 april 2020