Naar inhoud

Aan alle Molse handelaars: start een online alternatief voor je winkel!

Foto

Het gemeentebestuur en de handelaarsvereniging blijven niet bij de pakken zitten en slaan de handen in elkaar om een campagne op te starten: ‘Wij laten onze helden niet vallen’. Met deze campagne roepen we op om onze lokale handelaars – jullie dus – financieel te steunen en hopen we een deel van deze financiële tol die het coronavirus eist, op te vangen.

De bouwstenen van deze campagne:

  1. Webshops of simpelere oplossingen

De niet-voedingswinkels moeten sluiten, maar mogen wel een online of telefonisch alternatief aanbieden. Dit kan een volledig uitgebouwde webshop zijn, maar ook een simpeler alternatief: bied enkele producten aan (een speciaal crisis-assortiment, je best verkochte producten, toffe aanbiedingen, …) op je Facebookpagina en laat klanten via mail met een Mols Kadoke of via overschrijving betalen.

Ook telefonisch is het perfect mogelijk om bestellingen door te krijgen van je klanten!

We raden alle handelaars aan om zo’n online alternatief op te starten en dit door te geven via gemeentemol.be/handelszaaktijdenscorona. We voorzien extra publiciteit voor deze lijst handelaars op twee manieren:

-      Een online lijst die we promoten via al onze kanalen op www.gemeentemol.be/steunmolsehandelaars

-      We verzamelen jullie gegevens non-stop. Op woensdag 1 april gaan we aan de slag met deze gegevens om een brochure op te maken die op verschillende plaatsen verdeeld wordt.

2. Leverservice
Voor niet-voedingswinkels is een afhaalservice niet toegestaan. Aan hun webshop hangt dus altijd een leverservice vast. Organiseer je dit via een koerierdienst of ga je zelf op pad? Aan jou de keuze.

Tip: je kan trouwens ook perfect telefonisch bestellingen ontvangen om ze daarna aan huis te leveren.

BELANGRIJK: het voorzien van een online/telefonisch alternatief heeft geen invloed op het ontvangen van een corona-sluitingspremie. Je kan deze nog steeds aanvragen omdat je je ‘fysieke winkel’ moet sluiten.

3. Online verkoop ’t Mols Kadoke

We starten de webshop van ’t Mols Kadoke speciaal op om de lokale economie zoveel mogelijk te ondersteunen. We gebruiken deze webshop als centraal platform. Als je online een Mols Kadoke koopt, kan je de handelaar op vier manieren steunen:

Later steunen

- Je schenkt ’t Mols Kadoke online aan een vriend of familielid, bijvoorbeeld voor een online verjaardagsfeestje. Op die manier koop je niet via een buitenlandse webshop, maar steun je onze lokale economie. De Molse Kadokes zie gekocht zijn tijdens de coronacrisis zijn niet één jaar, maar anderhalf jaar geldig.

NU steunen (want de handelaars hebben je NU nodig)

- Je betaalt met ’t Mols Kadoke in een lokale webshop van één van onze deelnemende handelaars. Zij mogen zelf een webshop opstarten met leverservice. Bekijk de verschillende lokale webshops op www.gemeentemol.be/steunmolsehandelaars.


- Je ruilt ’t Mols Kadoke in voor een eigen bon van een handelszaak. Op die manier komt er bij de handelaar meteen geld in ’t laatje en kan jij achteraf met die bon terecht in je favoriete handelszaak.


- Je stuurt ’t Mols Kadoke als gift naar de handelaar via mail. Zij kunnen dit Mols Kadoke meteen inruilen en ontvangen ook meteen de financiële steun.

Deze bouwstenen vormen een campagne om jullie te steunen die we heel snel kunnen opstarten. De mogelijkheid om online Molse Kadokes te kopen past perfect bij de noden die het coronavirus met zich meebreng én laat jou als handelaar toe om makkelijk betalingen online te ontvangen. Wij als gemeentebestuur zijn verantwoordelijk voor de verkoop via de webshop en de finale ontwaarding door de handelaar (en zijn betaling). De handelaars zijn verantwoordelijk richting hun klanten met betrekking tot de aankopen via webshop, giften en wisselen met cadeaubons.

Wat denk je? Laten we ons hoofd hangen of doen we er ALLES aan om in deze periode de cashflow terug aan te wakkeren?

Ga aan de slag met online webshops/tijdelijke verkoop op je Facebookpagina en laat ons voor 1 april weten waar je klanten terecht kunnen op www.gemeentemol.be/handelszaaktijdenscorona!

Meer info: communicatiedienst, 0144 33 09 67, communicatie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: vrijdag 27 maart 2020