Naar inhoud

Strikte richtlijnen voor ijssalons: ijsje kopen en weg a.u.b.!

Foto

Het gemeentebestuur heeft afspraken gemaakt met IJs Anita en ‘t Polonijsje om te drukke situaties te vermijden. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het belangrijk dat alle bezoekers van het ijssalon deze afspraken strikt respecteren. Het gemeentebestuur voorziet de ijssalons van de nodige affiches.

Volgens de federale coronarichtlijnen is de afhaalservice van ijssalons nog steeds toegelaten. Wel moet er alles aan gedaan worden om de richtlijnen omtrent sociale afstand te respecteren én mag er geen concentratie van verschillende gezinnen ontstaan in de onmiddellijke omgeving. Daarom volgende strikte afspraken en richtlijnen:

  • Binnen mogen maximum 2 klanten wachten.
  • Buiten moet het wachten geregeld worden met gemarkeerde stippen of strepen zodat er een afstand van 1,5 meter is tussen de wachtenden.
  • Er hangen duidelijke gemeenteaffiches op in en buiten het ijssalon met de slagzin ‘IJsje kopen en weg a.u.b.’
  • Alle eigen banken van de ijssalons moeten worden weggenomen of – indien dit niet haalbaar is – worden er nadarhekken rond geplaatst. Dit geldt ook voor de publieke banken in de nabijheid van de ijssalons.
  • De politie neemt de ijssalons op in de lijst van op te volgen coronalocaties.
  • De ijssalons wordt gevraagd om de ijsjes in te pakken als klanten met de fiets zijn, zodat zij ze elders kunnen oplikken.

IJs Anita en ’t Polonijsje zijn alvast volledig mee in het verhaal. Nu is het aan de bezoekers om de instructies op te volgen! Deze maatregelen worden afgesproken met alle ijssalons die op dit moment in onze gemeente geopend zijn. Wanneer er andere ijssalons openen tijdens de crisisperiode, dan maken we met hen dezelfde afspraken.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be

Datum van het bericht: donderdag 26 maart 2020